frame did not update after changes in it



Michael Welser
Hello David! maybe i have found a little bug. if place a frame in a view and do make changes after some time in the frame. It do not get updated in the debugger or else where. i have to place the frame again to see the changes. best regards

David Esperalta

Hello Michael,

If I am not wrong you are talking about the new generation of DecSoft App Builder. Then you made some changes in an app frame, and, that changes did not appear as expected when you run the app. If this correct? Certainly, can be a problem with the compiler cache. I will take a look around, Michael. Please, if you refer to other thing, don't hesitate to post it here. A possible work around is to move the frame control in which you shown the frame, since moving the control causes the compiler cache to be removed. But anyway I will take a look at this.



Michael Welser
Yes you are right, this is exactly what i was talking about. Thank you

David Esperalta

Hello Michael,

Good to know it, because, certainly, there can be some issues with the compiler cache, which of course try to be perfect, but,... So I will to made some tests around the frames control and post here what I can found. (I am currently working in other tasks, so, please, be patience! And use the possible workaround if needed.... by moving the frame control (because 99,9% this causes the right cache files to be removed)...



David Esperalta

Hello Michael,

I am here made some tests in the "Frame" sample app, and can't reproduce the problem (in fact I deal in the past with problems around the compiler cache related with the Frames controls and already apply some fixed)... if I made some change in the Frame's controls, that changes are reflected when the app is running. The same if I move the Frame controls around the app view which contains it, for example.

So please, first of all, check that you are using the very latest release of AB. Then, check that you are using the Debug button (and not the Run button) when you made changes and expect to view it when run the app. Remember that the Run button launch an existing compiled app, but do not save it firstly, nor compile it. The Debug button, instead, save the possible changes and then compile and launch the app. More information here.

If you continue experiencing the issue, please, try to reproduce the error, and post here the steps in order to reproduce it, then I can try to solve the possible bug.



Everybody can read the DecSoft support forum for learning purposes, however only DecSoft customers can post new threads. Purchase one or more licenses of some DecSoft products in order to give this and other benefits.